Domowe, kokosowe BATONY

Domowe, kokosowe BATONY

Ostatnio próbuję sama robić różnego rodzaju batony. Przeglądam różne strony z przepisami i w zależności od zawartości moich szafek testuje przepisy z różnych blogów lub wymyślam swoje. Jednym z lepszych okazał się ten znaleziony na blogu Simple but delicious, który przekształciłam w nieznacznym stopniu.

SKŁADNIKI:
(3-4 batoniki)

20 g wafli kukurydzianych (u mnie solone)
80 g jogutu naturalnego
30 g mąki kokosowej
10-15 g miodu
15-20 g białej czekolady

WYKONANIE:
Wafle drobno pokruszyć. Zmieszać z mąką, jogurtem i miodem. Masę przełożyć do mniejszych foremek lub pudełeczka o płaskim dnie, dokładnie dociskając. W przypadku wykorzystania pojemnika ostrym nożem pokroić masę na 3-4 paski. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i płynną masą smarować gotowe batoniki. Włożyć na minimum 6 godzin do lodówki.
SMACZNEGO!baton 1

baton 2

baton 3